Slipa golven när du bygger ut
Att göra en utbyggnad på huset innebär inte bara mer boyta, det innebär också att känslan i ett hus förändras. Man måste i regel tänka till några varv extra för att få den nya delen av huset att smälta ihop med den gamla. Kanske det bästa sättet att lösa det på är att låta ytmaterialen från det gamla huset ”spilla över” till den nya delen. En målad nyans eller tapet på väggen som fortsätter ut i den utbyggda delen, eller ett vackert trägolv som byggs ut och gör att nybyggnaden känns som att den alltid funnits där.
Hur får man två golv att smälta ihop?
Det senare fallet, att bygga ut ett befintligt golv, är en vanlig lösning, men de husägare som låter lägga nytt golv bredvid ett gammalt stöter vanligtvis på ett ganska förutsägbart problem; det är svårt, för att inte säga omöjligt, att hitta ett nytt golv som ser precis likadant ut som det gamla. Även om man hittar ett golv av samma typ, i samma träslag, så ser det nya golvet helt enkelt...nyare ut. Inte så konstigt kanske, men hur löser man det?
Lösningen är förstås att få det gamla golvet att se ut som nytt, och det löses bäst genom att låta slipa det. En golvslipning kan genomföras flera gånger på ett golv, och varje gång slipar man bort ytbehandlingsmaterialet (lacken eller oljan till exempel) ner till träet och ger sedan golvet en ny ytbehandling som får det att se ut som nytt.
Golvslipning i Stockholm
Slipning och ytbehandling görs när det nya golvet är på plats, så ofta kan det bästa vara att slipa hela ytan och sedan ytbehandla hela golvet på en gång. Skulle det ena golvet vara ljusare eller mörkare i nyans än det andra, även efter slipning, så kan man lösa detta genom att betsa eller lasera golven tills de har exakt samma nyans.
Har du gjort en utbyggnad och fått nya golv lagda kan du kontakta ett företag som erbjuder golvslipning i Stockholm. I Stockholm finns många firmor som erbjuder golvslipning på alla typer av golv, och det är lätt att hitta en firma som kan hjälpa till med att jämka utseendet på två golv genom slipning och ytbehandling. Prismässigt ligger golvslipare i Stockholm ungefär som andra typer av hantverkare, runt 500 kronor per timme innan ROT.
Efter golven tar du väggar och tak
När golven är slipade och ytbehandlade har du gjort mycket för att få din tillbyggnad att smälta ihop med de gamla delarna av huset. Från golven kan du fortsätta med väggar och tak, och få även dem att smälta ihop med utbyggnaden. Är du noggrann och planerar väl så kommer du att få utbyggnaden att helt smälta in med den äldre delen av huset.
Andra inlägg
- Brandtätning – en viktig del av modern brandsäkerhet
- En arkitekt i Stockholm skapar en levande stadsmiljö
- Dränering i Örebro skyddar husgrunder
- Sanndrömmar om badrumsrenovering i Norrtälje
- Smide och konstens stålsärlingar i Stockholm
- Dränering i Västerås håller fukt borta
- Förvandlande badrumsrenovering i Örebro
- Brandtätning i Linköping förhindrar eld och brandrök
- Stabil framtid med markarbeten i Västerås
- Takläggarnas hantverk och deras betydelse för Norrköpings landskap