Frågor och svar om väderskydd
Väderskydd är viktigt för att minimera risken för fuktskador under ett bygge. Under ett bygge av ett mindre hus finns det ofta lösningar som gör att det går mycket fort att sätta upp ett tak. Däremot gäller det fortfarande att skydda materialet där gips är ett exempel på ett känsligt material.
Om du ska bygga ett större hus kan du behöva hyra in ett väderskydd. Om du inte är bekanta med dem sedan tidigare, har du förmodligen många funderingar kring hur de används, vad de kan kosta och vilka fördelar som egentligen finns. I den här texten försöker vi svara på så många av dessa funderingar som möjligt.
Vad kostar ett väderskydd?
Vad det kostar att hyra in ett vindskydd beror framförallt på vilken typ av hus det är och hur stort det är. En annan faktor är naturligtvis hur lång perioden som du behöver väderskyddet är. Som nämnt i inledningen krävs sällan väderskydd för mindre hus. Nya produktionsmetoder har gjort det möjligt att på mycket kort tid bygga fast ett tätt tak. När taket är tätt finns inget behov av ett väderskydd. För större byggnationer bör väderskydd dock vara en integrerad del av planeringen.
Hur kan ett väderskydd egentligen öka lönsamheten?
Ett väderskydd kan öka byggprojektets lönsamhet på flera olika sätt. Just det faktum att det skyddar mot fuktskador, är något som kan göra att det sparas mycket pengar. Det blir helt enkelt som en försäkring. Samtidigt kan ett väderskydd höja moralen hos personalen. Att montörerna har god arbetsmoral och trivs i sin arbetsmiljö kan naturligtvis bidra till att bygget flyter på bättre och att det ökar lönsamheten på det viset.
Något annat som kan göra att kostnaderna sticker iväg ordentligt, är att bygget drar ut på tiden. När det drar ut på tiden rinner en massa pengar iväg utan att särskilt mycket arbete kanske egentligen inte utförs. Ett väderskydd kan åtminstone förhindra att ett projekt drar ut på tiden på grund av dåligt väder. Dåligt väder är väldigt vanligt på våra breddgrader, och det är svårt att genomföra ett större bygge utan att stöta på regn och rusk lite då och då.
Vilka fler användningsområden finns det?
Ett väderskydd kan vara bra att använda till magasinering under vår, sommar och höst, medan du till exempel väntar på att en renovering eller ett nybygge ska bli klart. Att hyra stora förråd att förvara grejerna i kan bli dyrt, särskilt om du bor i någon större stad där även små utrymmen kan kosta mycket att hyra.
Andra inlägg
- Brandtätning – en viktig del av modern brandsäkerhet
- En arkitekt i Stockholm skapar en levande stadsmiljö
- Dränering i Örebro skyddar husgrunder
- Sanndrömmar om badrumsrenovering i Norrtälje
- Smide och konstens stålsärlingar i Stockholm
- Dränering i Västerås håller fukt borta
- Förvandlande badrumsrenovering i Örebro
- Brandtätning i Linköping förhindrar eld och brandrök
- Stabil framtid med markarbeten i Västerås
- Takläggarnas hantverk och deras betydelse för Norrköpings landskap